top of page

Senaste nytt...

Nya juniorsviter på Vår Gård

Nu står våra nya fina juniorsviter klara att ta emot gäster på Vår Gård. Under våren har ett större ombyggnadsprojekt ägt rum där en hel hotellbyggnad med enkelrum har förvandlats till fjorton stycken moderna juniorsviter med plats för upp till fyra personer.

De nya juniorsviterna har fått en stilren skandinavisk design i naturliga hållbara material av högsta kvalité som ek, läder och linne. Färgskalan är hämtad från naturens jordiga toner vilket ger en ombonad och trivsam känsla. För att göra vistelsen så smidig som möjligt har vi skapat en juniorsvit med många praktiska egenskaper. En smart skjutdörr delar upp rummet i två om man behöver lite extra avskildhet och i sängbordet finns en inbyggd ladd-station för mobilen. Rummet har även två stycken TV skärmar framför vardera sängplats.

Så får du växterna att överleva semestern

Den eviga frågan när det är dags för semester är: hur ska växterna klara sig? Om du inte har en granne eller vän som kan komma över och vattna finns det andra knep att ta till. Läs mer om hur du får dina växter att överleva semestern här!

Håll växterna vid liv med dessa knep
Inomhus finns det många tips som gör att växterna klarar en eller två veckor ensamma. Med självbevattnande krukor, bevattningssystem, petflaskor, timer och andra smarta metoder får du dina växter att överleva och frodas tills du är hemma från semestern igen.

Balkong- och altanväxternas bevattning
På balkong och altan ska du först se till att växterna får lagom med ljus, till exempel genom att ställa ner dessa på golvet för mer skugga. Det gör att de inte torkar ut lika lätt. Sedan kan du använda ett vattenbesparande bevattningssystem som automatiskt vattnar krukväxter, blomlådor och pallkragar genom en fuktslang.

Läs mer

Gratis padel för seniorer

Gratis padel för alla över 70 år! Detta är nu möjligt tack vare ett samarbete mellan Padel United och SPF (Sveriges Pensionärsförening). Satsningen kallas Padel+ och riktar sig till seniorer som vill testa på padel som sport.

I samband med pandemin har många av samhällets seniorer sett sin vardag begränsas och många aktiviteter har försvunnit. Behovet att förebygga både psykisk och fysisk ohälsa bland personer över 70 år ökar. Det är med den bakgrunden som initiativet Padel+ kom till och i samarbetet mellan Padel United och SPF vill man ge landets seniorer fler möjligheter till fysisk aktivitet och socialt umgänge. Ritva Elg, vice ordförande SPF Seniorerna Stockholmsdistriktet ser positivt på samarbetet som redan är succé bland medlemmarna.

Läs mer

SPF Seniorerna Mörrum

Uppskjutna årsmötet hålls i/vid Forneboda Klubbstuga 15 juli 2021, klockan 14.00

Efter mötesförhandlingarna underhåller Stig Persson, föreningen bjuder på grillad korv, vatten, kaffe och kaka. Vill du ha annan dryck, ta med dig! Bra att ha: sittunderlag eller stol. Nuvarande och blivande medlemmar välkomna!

Under mötet lämnas information om kommande aktiviteter i föreningen.

Publik till Lotta på Liseberg i sommar

Det blir publik och allsång på sommarens Lotta på Liseberg! Det kan Liseberg äntligen meddela efter att ha fått klartecken och anpassat publikplatserna efter Folkhälsomyndighetens restriktioner.

På söndag 20 juni är det premiär för sommarens Lotta på Liseberg. Programmet gästas av artisterna Lena Philipsson, Clara Klingenström, Sonja Aldén, Myra Granberg, Rymdpojken och E-Type. Och äntligen kan Liseberg ge besked om att det blir publik och allsång live i nöjesparken.

– Som vi har längtat efter vår underbara publik! Jag har ju tänkt att får vi bara en enda person, då blir det 100% bättre än förra året. Nu kommer vi kunna ha 500 personer i publiken på Liseberg, så det känns som en riktig glädjebomb!, säger Lotta Engberg.

Nu släpps biljetterna

Det är dags för den femte deltävlingen av Longines Global Champions Tour och Global Champions Lague 2021 när touren landar i Stockholm för andra gången.

Evenemanget som hade premiär 2019 är den enda deltävlingen i Skandinavien och kommer att bjuda på sport i världsklass!
Från 18 till 20 Juni 2021 kommer världens bästa hästar och ryttare för att tävla i Longines Global Champions Tour Stockholm på stadens mest ikoniska arena, Stockholm Stadion. Arenan har en stark ridsporthistoria som sträcker sig över 100 år bakåt i tiden och inkluderar Olympiska Spelen 1912 och 1956, samt World Equestrian Games sommaren 1990.
I enlighet med gällande svenska restriktioner är vi nu väldigt glada för att kunna erbjuda 500 åskådare per dag under evenemanget!

Boom i Bergslagen

I sommar öppnar länsmuseet en ny utställning på Örebro slott. Boom i Bergslagen är en utställning som berättar om järnbruket och om järnets betydelse för Sverige under medeltiden, om gruvor och hyttor, bergsmän och makt.

Just här, i bergslagsdelen av Örebro län tillverkades under medeltiden kanske det bästa järnet i hela världen. Hur det kom sig, och vilken betydelse det fick för Sverige som rike samt vilken makt järnet kom att föra med sig är utställningens utgångspunkt. I den första delen av utställningen möts besökaren av en stor modell som föreställer ett utsnitt av bergslagens landskap. Genom modellen ges besökaren förståelse för hur samarbetet kring järnet var organiserat och hur alla de delar som behövdes hängde samman.

Filmstaden öppnar igen!

Biografkedjan Filmstaden meddelar att de öppnar sina biografer igen tisdagen den 1 juni.

”Vi gläder oss åt att äntligen välkomna våra gäster tillbaka och få erbjuda dem den helhetsupplevelse som ett biobesök är, säger Helena Eklund, Commercial Director på Filmstaden”.

Filmstaden har 35 biografer runt om i landet som alla har varit stängda sedan slutet av november. Men när regeringen i förra veckan meddelade att det åter blir möjligt att ha 50 personer i samma biosalong från den 1 juni tog Filmstaden beslutet att öppna igen då.

Il Barone utökas

Nu lanseras IL BARONE AMARONE – ett mjukt, fylligt och kraftfullt årgångsvin från Valpolicella i Italien.

Området Valpolicella i norra Italien är en av landets främsta vinregioner. Här görs många kvalitetsviner där den främsta är Amarone. De kraftfulla och smakrika Amarone-vinerna är för många ett självklart val när man vill lyxa till det, den fylliga smaken uppskattas av många. Smaken kommer från att man efter skörden torkar druvorna innan de varsamt pressas. Smaken blir därför mycket koncentrerad med inslag av körsbär, plommon och choklad.

Rapport om de svenska hundarna

Antalet hundar i Sverige fortsätter att öka och enligt en färsk undersökning har mer än vart 7:e hushåll hund. Uppskattningsvis finns omkring 934 000 hundar i landet.

Svenska Kennelklubben, SKK, har tillsammans med Agria Djurförsäkring låtit undersökningsföretaget Novus ställa frågor kring sällskapsdjur till omkring 9 300 svenskar. Enligt undersökningen har 889 000 (20 %) av hushållen katt, medan det finns hundar i 687 000 (15 %) av hushållen. Andelen hushåll med hund är lägre i Stockholm än övriga landet.
– De regelbundet återkommande undersökningarna ger oss en god bild av de svenska sällskapsdjuren och deras ägare, säger Ulf Uddman, vd på Svenska Kennelklubben.

Två nya grästrimmers

Lagom till trädgårdssäsongen 2021 presenterar STIHL två nya batteridrivna grästrimmers.

FSA 60 R som är den mest kraftfulla batteridrivna trimmern för konsumenter och FSA 86 R som är en kraftfull instegsmodell för yrkesverksamma. Båda modellerna klipper precisa gräskanter och är bekväma och lätta att använda.
De båda grästrimmrarna är utrustade med en borstlös EC-motor men har låg ljudnivå och kan användas även i ljudkänsliga miljöer.

Konsthall förlänger

Bonniers Konsthall förlänger utställningarna med Ann Böttcher och Jacqueline Hoàng Nguyễn till den 23 maj.

Bonniers Konsthall är otroligt glada för det fina mottagande och stora intresse som publik och kritiker har visat för de pågående utställningarna med Ann Böttcher, Verk 2000-2020, och Jacqueline Hoàng Nguyễn, Untitled (Entitled). Sedan utställningarna öppnade i februari har vi tagit emot ett begränsat antal besökare, men i hopp om att gradvis kunna öppna för fler förlängs de fram till den 23 maj. Vi hoppas att det ska ge fler besökare chansen att under trygga förhållande få upptäcka dessa två viktiga konstnärskap.

bottom of page