top of page

Kultur & Nöje...

Guidad visning om kärlek, äventyr och sena kvällar i Paris.

Fredagar i höst kl. 13.00

Om drömmar som gick i uppfyllelse och mycket annat handlar denna fredagstur som passar den som vill hänge sig åt 1920-talets Paris. Ett gäng dansare förverkligade sina drömmar tack vare koreografen Jean Börlin och hans partner, Rolf de Maré. De satsade all sin kraft på danskompaniet Svenska Baletten.

Dansmuseet guidad visning

Dansmuseet

Tel:

08-4417651

Epost:

Visning

Dans

Konst

Teckna kroki med dansare som modell. Två tillfällen, två olika dansstilar.

Med puls och tajming följer du dansarens rörelser in i konstens värld. Danskrokin är upplagd med växelvis dans och tid för att teckna samt 30 minuter paus. En fantastisk kombination av dans, musik och kroki, en kreativ utmaning som passar alla! Både nybörjare och vana tecknare är välkomna. Deltagarna tar med eget material.

3 november Streetdance
15 december Flamenco

Dansmuseets Danskroki

Dansmuseet

Tel:

08-4417651

Epost:

Kroki

Dans

Teckning

Dansmuseet hyllar Svenska Baletten som skulle ha fyllt 101 år i oktober 2021 och firar med en matinéfest.

Den 23 och 24 oktober välkomnar Dansmuseet till ett födelsedagskalas med tårta, musik och såklart dans. Det blir fiskdamm för stora och små, tipspromenad, massor med underhållning och galna erbjudanden i butiken.

Födelsedagskalas - 101 år

Dansmuseet

Tel:

08-441 76 51

Epost:

Kalas

Tårta

Dans

Bandet DE söderVISA ger nu ut sitt tredje album "Blues för Cornelis". Här finns djärva och lekfulla tolkningar av guldkorn som kanske inte alla känner till, men som fler borde höra.

DE söderVISA har borrat i Cornelis låtskatt i 27 år. De har rest med låtarna i samma riktning som Cornelis tänkte, men landar ofta på en annan plats. Det är musik från amerikanska södern till de norrländska granskogarna och ett gammalt bergatroll. Smekande ballader, orangutangsväng och ilsken blues.

10 Nya tolkningar av Cornelis!

DE SöderVISA

Tel:

Epost:

Cornelis

Ny skiva

Tolkningar av guldkorn

Biljetterna är släppta till höstens teaterföreställningar på Vara Konserthus. Det blir en spännande teaterhöst.

På repertoaren står en den nyskrivna eurodancemusikalen ”Eufori” med Hampus Nessvold i huvudrollen, Helena af Sandeberg i dramakomedin ”Ex”, komikern Özz Nûjen spelar Jesus i ”Laika” och i dramat ”Mammorna” möter vi mammor som har förlorat sina barn i skjutningar.
Helena af Sandeberg spelar huvudrollen i Ex som kommer till Vara Konserthus den 6 december. Föreställningen är en psykologisk dramakomedi om den till synes perfekta familjen.

Spännande teaterhöst

Vara Konserthus

Tel:

0512-315 00

Epost:

Teater

Helena af Sandeberg

Vara Konserthus

Årets KulturWKND är ett helt digitalt och helt gratis arrangemang. Nu släpps tre nya programpunkter:

Föreställningen Arg gubbe med Michael Segerström, samtal med författaren Klas Östergren samt ett musikaliskt inslag med violinisten Cecilia Zilliacus och Helsingborgs Symfoniorkester.
Författaren Klas Östergrens bok Gentlemen från 1980 betraktas i dag som en modern svensk klassiker. Samtalet leds av förläggaren och kulturjournalisten Stephen Farran-Lee.

KulturWKND

KulturWKND

Tel:

0723-970762

Epost:

Brett program

Njut hemifrån

Helt digitalt

bottom of page